1. Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er een
    koffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. Dep droog.
    Snijd intussen de courgette, selder en wortel in kleinere blokjes. Snijd de rode ui in
    ringen.

  2. Bak eerst de aubergineblokjes in ruim olijfolie tot ze krokant gebakken zijn. Voeg
    dan de rest van de gesneden groenten toe en roerbak gedurende 10 minuten.
    Snijd de ansjovis fijn en voeg toe aan de groenten. Voeg vervolgens ook de olijven,
    rozijnen, kappertjes, azijn, suiker en de tomatenblokjes toe. Laat het mengsel
    gedurende 10 minuten onder het deksel sudderen. Breng verder op smaak met
    peper en zout.

  3. Dep de rog droog en bak in ruim olijfolie en boter in een grote pan. Indien de pan
    niet groot genoeg is, bak je best in verschillende keren. Houd de reeds gebakken
    rog warm in een oven van 150°C.

  4. Verdeel de vis over de borden. Blus het aanbaksel in de pan met citroensap en
    lepel over de rog. Serveer met de caponata.

©All rights reserved to Lekker van bij ons


TIP! Lekker met brood, gebakken aardappel of pasta.

4

45 min


Allergenen info
Vis Vis

Ingrediënten
  • 4 roggevleugels, elk +/- 250 g
  • boter en olijfolie (om te bakken)
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 stengel bleekselder
  • 2 jonge wortelen
  • 1 rode ui, in ringen 
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 3 el zwarte olijven zonder pit 
  • 3 el groene olijven zonder pit
  • 2 el kappertjes (zuur)
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 kl bruine suiker 
  • 3 el rozijnen (geweld in lauw water)
  • 400 g tomatenblokjes (blik)

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring