Tips & tricks

Het moet niet altijd moeilijk zijn

Wij bij Nino Seafood zijn er van overtuigd dat het zeker niet moeilijk is om mosselen of vis op een lekkere manier op tafel te kunnen toveren. Met onze onderstaande tips & tricks in de vorm van een filmpje hopen we u alvast op weg te helpen.

Momenteel hebben we tips voor het volgende:

  1. Maatjes kuisen
  2. Zalmcarpaccio
  3. Mosselen koken
  4. Kreeft snijden
  5. Oesters openen
  6. Moules parquées
  7. Noordzeetong fileren

Maatjes kuisen

Maatjesharing, of Hollandse Nieuwe volgens de Nederlandse benaming, is de eerst haringvangst van het seizoen dat kan gebruikt worden voor consumptie. De naam komt oorspronkelijk van maagdenharing aangezien de mannelijke vis in die periode nog geen hom heeft en de vrouwelijke vis nog geen kuit.

Bekijk hieronder het filmpje hoe je gemakkelijk maatjes kuist. In onze winkels is het mogelijk om reeds gekuiste maatjes te kopen.

Zalmcarpaccio

Zalmcarpaccio is een gerecht van dungesneden zalm. Het is een variant van de oorspronkelijke carpaccio van rund en heerlijk tijdens de warme dagen. In onderstaande video tonen we hoe u zelf de carpaccio snijdt van verse zalm.

Mosselen koken

Snel even mosselen klaar maken? 

Het kan! Onze mosselen werden zorgvuldig gespoeld waardoor ze volledig zandvrij zijn en u ze nog maar 1 à 2 keer hoeft na te spoelen.

  1. Eerst de pot in met vers gesneden groenten en kruiden uit onze winkel en een beetje vocht om het aanbranden tegen te gaan (water, bier of wijn).
  2. Dit alles op een hoog vuur, 1 maal opschudden en na +/- 7 minuten (afhankelijk van de hitte van het vuur) zijn de mosselen gaar!
  3. Heeft u dan ook nog onze lekkere Belgische voorgebakken friet gekocht, dan heeft u in een mum van tijd een volwaardige maaltijd op tafel!

Naast de mosselen verkopen wij ook bijhorende groenten, kruiden, mosselsaus en frieten.

Kreeft snijden

Niets is beter dan een zelf gesneden kreeft. Hierdoor blijft het vocht langer in de kreeft waardoor hij minder snel uitgedroogd is en dus lekkerder is! Bekijk hieronder ons filmpje en laat het u smaken.

Oesters openen

Open oesters verliezen snel hun vocht en dus hun kwaliteit. Indien je de oesters zelf wilt open steken omdat je ze niet binnen de twee uur na aankoop gaat consumeren, hebben wij hier een handig filmpje gemaakt over hoe je dat moet doen. Laat het je smaken!

Moules parquées

Moules parquées, een echt Brussels gerecht. Enjoy!

Een noordzeetong fileren

Een zeetong fileren is al voor de gevorderden. Zorg voor een snijplank dat stevig op de tafel ligt, een fileermes en een lekkere noordzeetong van bij Nino Seafood. Tot slot bekijk je onderstaande video en kan je helemaal genieten van gefileerde noordzeetongen!

 

Bestel nu online!

Via onze online shop kan u al onze producten bestellen, online betalen en op een door jou gekozen tijdstip afhalen.

Ga naar de online shop

Niet gevonden wat u zocht?

Neem telefonisch contact met ons op.

Dan kunnen we u direct verder helpen. U kan ons bereiken op het nummer 054/32 60 25 tijdens onze openingsuren.


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen