1. Maak eerst de marinade. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Doe de azijn, water en suiker met de chilipeper in een pannetje en warm op tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen in de koelkast.

  2. Snijd de rode ui in fijne ringen. Snijd de komkommer in fijne linten. Dit lukt het best met een mandoline. Doe de komkommer en rode ui in een kom, roer er de kappertjes, maïsolie en de marinade door. Breng verder op smaak met peper en zout. Laat 15 minuten marineren in de koelkast.

  3. Spoel de krieltjes, zonder te schillen, halveer ze in de lengte en kook ze beetgaar in gezouten water.

  4. Smelt de boter en de olijfolie in een pan. Dep de rog droog en bak de roggevleugels goudbruin in de pan, kruid met peper en zout. Bak de krieltjes nog kort in wat boter, in een ander pannetje. Serveer de rog met de gebakken krieltjes en de zoetzure komkommersalade.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

4

35 min


Allergenen info
Vis Vis

Ingrediënten
  • boter
  • 500 g krielaardappelen
  • 4 rogvleugels
  • 1 rode chilipeper
  • 3 el witte-wijnazijn
  • 3 el water
  • 2 el suiker
  • 1 rode ui
  • 2 komkommers
  • 3 el kappertjes
  • 2 el maïsolie
  • peper
  • zout

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring