1. Verdeel de helft van de bloemkool in roosjes en schik ze op een ovenplaat. Kruid met peper en zout en sprenkel er olijfolie over, zet even aan de kant. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de rest van de bloemkool in grove stukken en doe ze samen met de geschilde aardappelen in een kookpot. Voeg de geperste knoflook, een theelepel zout en melk toe en kook gedurende 15 minuten. Rooster de bloemkool ondertussen 20 minuten in de voorverwarmde oven. 
  3. Maak de dressing. Fruit de gesnipperde sjalot in een eetlepel olijfolie en voeg de currypasta toe. Voeg de overige olijfolie en het citroensap toe, laat even zachtjes pruttelen. Duw door een zeef en vang het vocht op. 
  4. Giet de aardappelen en bloemkool af, maar vang het kookvocht op. Pureer en breng het op smaak met citroenrasp, 2 el citroensap en wat van het kookvocht, peper en zout. Roer er olijfolie door, tot een gladde puree.
  5. Dep de vis droog. Verhit een pan met de boter en 2 eetlepels olijfolie. Bak de vis, eerst op de velkant, aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Leg de puree en de geroosterde bloemkool op een bord, leg de vis bovenop. Lepel er de dressing over en serveer met de veldsla.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

4

40 min


Allergenen info
Vis Vis
Lactose Lactose
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 4 stukken heekfilet, met vel (elk ongeveer 180gr)
  • 1 bloemkool
  • 500 gr zachtkokende aardappelen
  • 500 ml melk
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 biologische citroen
  • peper en zout
  • 30 gr boter, om te bakken
  • 200 ml olijfolie
  • 100 gr veldsla

Dressing: 1 sjalot, gesnipperd, 1 el rode currypasta, sap van 1/2 citroen, 100 ml olijfolie


Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring