Onze mosselen worden zorgvuldig gespoeld waardoor ze al zandvrij zijn en ze dus snel klaar te maken zijn!

  1. Spoel de mosselen nog 1 à 2 keer na om het laatste vuil van transport (de draden van jutte zakken) weg te spoelen.
  2. Doe de mosselen eerst de pot in met vers gesneden groenten en kruiden. Voeg een beetje vocht toe om het aanbranden tegen te gaan. Dit kan zowel water, bier of wijn zijn.
  3. Zet dit op een hoog vuur. Schud 1 maal. Na ongeveer 7 minuten (afhankelijk van de hitte van het vuur) zijn de mosselen al gaar.
  4. Heeft u dan ook nog onze lekkere Belgische voorgebakken frieten gekocht, dan heeft u in een mum van tijd een volwaardige maaltijd op tafel!

Kijk hier naar ons filmpje hoe u de béste mosselen klaarmaakt!

1

15 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 1,2 - 1,5 kg mosselen uit uw favoriete viswinkel.
  • Zakje vers voorverpakte mosselgroenten (peterselie, selder, ajuin)
  • Beetje vocht (water, bier of wijn)
  • Mosselkruiden
  • Mosselsaus of vinaigrette
  • Vers voorgebakken frieten

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring