Bereiding :

  1. Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
  2. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om. Flambeer met cognac om de schalen bros te maken en blus met de kippenbouillon.
  3. Voeg de witte wijn, sjalot, knoflook en peterselie-stengels toe en laat op een laag vuur inkoken met een derde.
  4. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken met een derde.
  5. Giet de soep door een zeef en draai het vuur zeer laag, de soep mag slechts zacht pruttelen.
  6. Pocheer er de langoustines net gaar in. Kruid met peper en zout en werk af met fijngesneden blad-peterselie. Geef er brood bij.

©All rights reserved to V.I.S

4

40 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 16 middelgrote langoustines
  • 1 dl cognac
  • 6 dl lichte kippenbouillon
  • 4 dl room
  • 1 groot glas witte wijn
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • een viertal stengels peterselie
  • bladpeterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Aanverwante recepten

  • Gespecialiseerd in zeevruchtenschotels
  • 7/7 dagen bereikbaar
  • Meer dan 40 jaar ervaring