Faq
Ik wil een product bestellen maar ik zie het niet vermeld staan op deze website.
Dit kan zeker en vast!
De beste optie is om in dit geval telefonisch contact op te nemen met ons. Daarnaast mag u ook altijd op onze webshop bij 'opmerkingen' een specifieke bestelling plaatsen.
Het is belangrijk om toch minstens 2 dagen op voorhand te bestellen.
Wanneer en hoe kunnen wij een bestelling plaatsen?
Het is noodzakelijk om minstens 2 dagen op voorhand te bestellen zodat we zeker zijn dat alle ingrediënten er tijdig zullen zijn. Al onze prijzen zijn indicatief en kunnen wijzigen volgens de marktprijzen. Informeer u vooraf of de prijzen nog steeds gangbaar zijn.
U kan bestellen op het nummer 054 32 60 25 , een mail sturen naar het e-mailadres: bestellingen@ninoseafood.be of u kan bestellen op onze webshop.
Hoeveel dagen moet ik op voorhand bestellen op de webshop?
Op onze webshop bent u verplicht om steeds 48 uur op voorhand te bestellen.
Om een bestelling voor zondag om 11u te plaatsen, betekent dit dat u nog de tijd heeft tot vrijdag om 10u59 om op de webshop te bestellen.
Wanneer u te laat bent voor onze bestelling op de webshop, kan u wel nog steeds telefonisch een bestelling plaatsen op het nummer 054 32 60 25.
Ik heb geen bevestigingsmail gekregen.
Bij elke bestelling, krijgt u automatisch een mail.
Check zeker de spam en indien u nog geen mail hieromtrent heeft ontvangen, kan u ons steeds contacteren op het nummer 054 32 60 25.
Doen jullie thuislevering?
Nee, momenteel doen wij geen thuislevering. Wanneer u bij ons een webshop bestelling doet, moet u uw bestelling komen ophalen in onze winkel.
Ik zou graag een factuur willen van mijn online bestelling.
Dat kan zeker!
U hoeft enkel bij opmerkingen alle gegevens van uw bedrijf te noteren:
Graag een factuur gewenst voor
Onderneming
Ondernemingsnummer
Adres
Telefoonnummer
Waar moet ik mijn bestelling ophalen als ik een bestelling heb op de webshop?
Uw bestelling dient u op zelf te halen in onze viswinkel.
Onze viswinkel is gelegen te Elisabethlaan 47A, 9400 Ninove.
Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren?
Ja, maar dit moet minstens 1 dag op voorhand telefonisch doorgegeven worden op het nummer 054 32 60 25.
Hoe kan ik betalen op de webshop?
U bent verplicht om op onze webshop direct te betalen. Momenteel kan u enkel betalen met bancontact.
Wat zijn vaste vissen?
De vaste structuur van de vis zorgt ervoor dat hij niet snel uit elkaar valt en dus geschikt is voor tal van bereidingen. Voorbeelden van vaste vissen zijn:
- staartvis,
- zeewolf,
- victoriabaars,
- zalmfilet,
- tonijn,
- zwaardvis,
- ...
Wat is het verschil tussen hangcultuur- en bodemcultuurmosselen?
Het grote verschil tussen hangculturmosselen en bodemcultuurmosselen is de manier waarop ze gekweekt worden. Hangcultuurmosselen worden gekweekt door te hangen in netten terwijl bodemcultuurmosselen groeien op de bodem van de zee (namelijk de Oosterschelde).
Een ander groot verschil is dat de hangcultuurmosselen veel sneller groeien omdat ze meer zonlicht opvangen dan bodemcultuur mosselen. Daardoor hebben de hangcultuurmosselen een veel zwakkere schelp dan de bodemcultuurmosselen die een sterke zwarte schelp hebben.
De kans dat u zand tegenkomt in hangcultuurmosselen is veel miniemer omdat deze het zandgedeelte niet aanraken.
Het seizoen van deze zeeuwse mosselen is 9 maand lang en meestal start het seizoen begin Juli.
Vooral als het seizoen van de bodemcultuurmosselen nog niet is aangevangen, wordt de hangcultuurmossel in menig restaurant geserveerd.
Klik hier voor meer informatie over mosselen.
Welke visfilets hebben geen graten?
Alle filets van platvissen zijn graatloos omdat de graat in het midden ligt.
Bv. Pladijsfilet, tongfilets,...
In de ronde vissen zijn enkel de haasjes zonder graten omdat dit het rugstuk van de vis is.
Bv. Kabeljauwhaasje, koolvishaasje,...
Wat zijn magere en vette vissoorten?
We kunnen de vissen in 4 opdelen naargelang hun vetpercentage:
Zeer magere vissoorten (Minder dan 1 % vet)
- griet,
- kabeljauw,
- koolvis,
- leng,
- pollak,
- rog,
- schelvis,
- tong,
- wijting,
- zeeduivel,
- ...
Magere vissoorten (1 tot 2 % vet)
- coquilles,
- oesters,
- pladijs,
- rode poon,
- tilapia,
- tongschar,
- victoriabaars,
- zeebaars,
- ...
Vettere vissoorten (2 tot 10 % vet)
- ansjovis,
- forel,
- heilbot,
- mosselen,
- pangasius,
- roodbaars,
- sardines,
- schaal-en schelpdieren,
- tarbot,
- zalmforel,
- zeebarbeel,
- zeewolf,
- zwaardvis,
- ...
Vette vissoorten (meer dan 10 % vet)
- haring,
- makreel,
- maatjes,
- meerval,
- paling,
- sprot,
- tonijn,
- zalm,
- ...
Klik hier voor meer info over de verschillende vissoorten.