Faq

Ik wil een product bestellen maar ik zie het niet vermeld staan op deze website.

Dit kan zeker en vast!

De beste optie is om in dit geval telefonisch contact op te nemen met ons. Daarnaast mag u ook altijd op onze webshop bij 'opmerkingen' een specifieke bestelling plaatsen.

Het is belangrijk om toch minstens 2 dagen op voorhand te bestellen. 

Wanneer en hoe kunnen wij een bestelling plaatsen?

Het is noodzakelijk om minstens 2 dagen op voorhand te bestellen zodat we zeker zijn dat alle ingrediënten er tijdig zullen zijn. Al onze prijzen zijn indicatief en kunnen wijzigen volgens de marktprijzen. Informeer u vooraf of de prijzen nog steeds gangbaar zijn. 

U kan bestellen op het nummer 054 32 60 25 , een mail sturen naar het e-mailadres: bestellingen@ninoseafood.be of u kan bestellen op onze webshop.

 

Hoe kan ik bestellen op de webshop?

Bestellen

Hoeveel dagen moet ik op voorhand bestellen?

Op onze webshop bent u verplicht om steeds 48 uur op voorhand te bestellen.
Om een bestelling voor zondag om 11u te plaatsen, betekent dit dat u nog de tijd heeft tot vrijdag om 10u59 om op de webshop te bestellen. 

Wanneer u te laat bent voor onze bestelling op de webshop, kan u wel nog steeds telefonisch een bestelling plaatsen op het nummer 054 32 60 25.

Kan ik een bestelling wijzigen of annuleren?

Ja, maar dit moet minstens 1 dag op voorhand telefonisch doorgegeven worden.

 

Betaling

Hoe moet ik betalen?

U moet op onze webshop direct betalen. U kan hier enkel betalen met bancontact.

 

Afhaal bestelling

Waar moet ik mijn bestelling ophalen?

Uw bestelling dient u op zelf te halen in onze viswinkel.
Onze viswinkel is gelegen te Elisabethlaan 47A, 9400 Ninove. 


Een bestelling geplaatst via de webshop? Dan mag u direct binnenkomen, u moet niet aanschuiven!

Doen jullie ook thuislevering?

Nee, momenteel doen wij geen thuislevering. Wanneer u bij ons bestelt, moet u uw bestelling komen ophalen in onze winkel zelf.

Wat is het verschil tussen hangcultuur- en bodemcultuurmosselen?

Het grote verschil tussen hangculturmosselen en bodemcultuurmosselen is de manier waarop ze gekweekt worden. Hangcultuurmosselen worden gekweekt door te hangen in netten terwijl bodemcultuurmosselen groeien op de bodem van de zee (namelijk de Oosterschelde). 

Een ander groot verschil is dat de hangcultuurmosselen veel sneller groeien omdat ze meer zonlicht opvangen dan bodemcultuur mosselen. Daardoor hebben de hangcultuurmosselen een veel zwakkere schelp dan de bodemcultuurmosselen die een sterke zwarte schelp hebben.

De kans dat u zand tegenkomt in hangcultuurmosselen is veel miniemer omdat deze het zandgedeelte niet aanraken.

Het seizoen van deze zeeuwse mosselen is 9 maand lang en meestal start het seizoen begin Juli.  

Vooral als het seizoen van de bodemcultuurmosselen nog niet is aangevangen, wordt de hangcultuurmossel in menig restaurant geserveerd. 

Klik hier voor meer informatie over mosselen.

Wat zijn magere en vette vissoorten?

We kunnen de vissen in 4 opdelen naargelang hun vetpercentage:

Zeer magere vissoorten (Minder dan 1 % vet)

  • griet,
  • kabeljauw,
  • koolvis,
  • leng,
  • pollak,
  • rog,
  • schelvis,
  • tong,
  • wijting,
  • zeeduivel,
  • ...

Magere vissoorten (1 tot 2 % vet)

  • coquilles,
  • oesters,
  • pladijs,
  • rode poon,
  • tilapia,
  • tongschar,
  • victoriabaars,
  • zeebaars,
  • ...

Vettere vissoorten (2 tot 10 % vet)

  • ansjovis,
  • forel,
  • heilbot,
  • mosselen,
  • pangasius,
  • roodbaars,
  • sardines,
  • schaal-en schelpdieren,
  • tarbot,
  • zalmforel,
  • zeebarbeel,
  • zeewolf,
  • zwaardvis,
  • ...

Vette vissoorten (meer dan 10 % vet)

  • haring,
  • makreel,
  • maatjes,
  • meerval,
  • paling,
  • sprot,
  • tonijn,
  • zalm,
  • ...

Klik hier voor meer info over de verschillende vissoorten.

Wat zijn vaste vissen?

De vaste structuur van de vis zorgt ervoor dat hij niet snel uit elkaar valt en dus geschikt is voor tal van bereidingen. Voorbeelden van vaste vissen zijn:

  • staartvis,
  • zeewolf,
  • victoriabaars,
  • zalmfilet,
  • tonijn,
  • zwaardvis,
  • ...
Welke visfilets hebben geen graten?

Alle filets van platvissen zijn graatloos omdat de graat in het midden ligt.
Bv. Pladijsfilet, tongfilets,...

In de ronde vissen zijn enkel de haasjes zonder graten omdat dit het rugstuk van de vis is.
Bv. Kabeljauwhaasje, koolvishaasje,... 


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen