Sint-jacobsvruchten met bloemkoolmousse, witloof en spekjes

4

30 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren

Ingrediƫnten
  • 4 sint-jacobsvruchten
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 1 aardappel
  • 2 stronken witloof
  • 100 ml room
  • 400 ml melk
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • boter, nootmuskaat en peper/zout

Bereiding
  1. Schil de aardappel en halveer ze. Kook de bloemkoolroosjes met de aardappel in de melk gaar. Bak de spekjes in een droge pan krokant en hak ze daarna fijn.

  2. Snijd het witloof in reepjes en bak ze kort in boter op een hoog vuur goudbruin. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bak de sint-jacobsvruchten kort in hete boter langs beide kanten goudbruin. 

  3. Giet de bloemkool met de aardappel af. Schep alles in een blender en giet er de room bij. Mix dit met peper en zout waardoor het glad ziet.

  4. Verdeel de bloemkoolmousse over 4 kleine kommetjes of gebruik de holle kant van de sint-jacobsschelpe. Schep er het witloof op en leg er een sint-jacobsvrucht op. Strooi er de spekjes over en werk af met bieslook.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

 

Naar overzicht

4

30 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren

Ingrediƫnten
  • 4 sint-jacobsvruchten
  • 100 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 1 aardappel
  • 2 stronken witloof
  • 100 ml room
  • 400 ml melk
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • boter, nootmuskaat en peper/zout

Aanverwante recepten


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen