Gegratineerde langoustines

4

30 min


Allergenen info
Ei Ei
Schaaldieren Schaaldieren
Gluten Gluten

Ingrediƫnten
  • 16 langoustines
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look 
  • 3 eierdooiers
  • 50 g boter
  • 2 el citroensap
  • 60 ml droge witte wijn
  • 60 ml room
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding
  1. Snijd de langoustines overlangs. Verwijder het darmkanaal en leg ze op een met
    bakpapier beklede ovenplaat. Plaats de langoustines gedurende 5 minuten onder
    een hete grill.
  2. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Fruit aan in wat boter. Voeg het citroensap en de
    witte wijn toe. Laat even inkoken en voeg nadien de room toe. Eens de room is toegevoegd, mag de saus niet meer koken.

  3. Roer de dooiers los en roer ze door de roomsaus. Zet terug op een zacht vuurtje en
    klop de saus luchtig tot ze begint in te dikken. Haal de pan van het vuur als je kookpan
    lichtjes begint te roken.

  4. Verdeel de saus over de langoustines en zet ze nog kort onder de grill tot de saus
    goudbruin gratineert.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

Naar overzicht

4

30 min


Allergenen info
Ei Ei
Schaaldieren Schaaldieren
Gluten Gluten

Ingrediƫnten
  • 16 langoustines
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look 
  • 3 eierdooiers
  • 50 g boter
  • 2 el citroensap
  • 60 ml droge witte wijn
  • 60 ml room
  • 2 el gehakte peterselie

Aanverwante recepten


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen