Stoofpotje van gegrilde inktvis

4

50


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediƫnten
  • 600 g inktvis (katvis, calamares, pijlinktvis) 
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml droge witte wijn of kippenbouillon
  • 35 g boter of olie, om te bakken
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout
  • ½ kl cayennepeper
  • 2 el chili-olie
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiding
  1. 1. Snijd de venkel, tomaten, courgette en paprika in stukjes. Snipper de ui, rode
    chilipeper en knoflook fijn. Fruit eerst de ui, knoflook en chilipeper in wat boter of
    olie. Voeg de rest van de gesneden groenten toe. Blus met de bouillon of de wijn
    en laat 20 minuten op een zacht vuurtje stoven, onder deksel.

  2. Snijd de goed gespoelde inktvis lichtjes in met een scherp mes, maak een
    ruitpatroon. Wentel in wat chili-olie en leg op de hete grillpan. Rooster aan
    alle kanten.

  3. Los het maïszetmeel op in 2 eetlepels water. Roer het papje door de gestoofde
    groenten om de saus wat te dikken.

  4. Leg de gegrilde inktvis bovenop de groenten en zet nog 15 minuten in de oven.
    Strooi er nog wat peterselie over. Lekker met stokbrood.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

Naar overzicht

4

50


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediƫnten
  • 600 g inktvis (katvis, calamares, pijlinktvis) 
  • 2 vleestomaten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 courgette
  • 1 groene paprika
  • 1 venkel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml droge witte wijn of kippenbouillon
  • 35 g boter of olie, om te bakken
  • 1 kl maïszetmeel
  • peper en zout
  • ½ kl cayennepeper
  • 2 el chili-olie
  • 2 el gehakte peterselie

Aanverwante recepten

Vis Vis
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Roggevleugel met caponata

Roggevleugel met caponata

Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er eenkoffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. …


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen