Rode poon met gegrilde pompoen en pittig amandelkorstje

4

35 min


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten

Ingrediƫnten
  • 600 g rode poon, filet met vel 
  • 1 kleine pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie 
  • 2 el broodkruim
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout 
  • boter en olijfolie, om te bakken
  • 100 g rucola

Bereiding
  1. Snijd de pompoen in plakjes, verwijder de zaden, maar laat de schil eraan.
    Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

  2. Maak een mengeling van de gehakte peterselie, gesnipperd teentje knoflook, het
    broodkruim en de amandelschilfers, roer er de olijfolie door en breng verder op smaak
    met peper en zout. Strooi deze crumble over de pompoen en zet gedurende 20 à 25
    minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  3. Dep ondertussen de rode poonfilets goed droog. Bak ze krokant in wat boter en olijfolie, eerst op de velkant. Draai na 3 minuten om en bak ook de andere kant. Kruid dan
    pas met peper en zout.

  4. Spoel de rucola. Leg de vis en de plakjes pompoen op de borden en werk af met de
    rucola. Lekker met puree.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

Naar overzicht

4

35 min


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten

Ingrediƫnten
  • 600 g rode poon, filet met vel 
  • 1 kleine pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el gehakte peterselie 
  • 2 el broodkruim
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout 
  • boter en olijfolie, om te bakken
  • 100 g rucola

Aanverwante recepten

Vis Vis
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Roggevleugel met caponata

Roggevleugel met caponata

Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er eenkoffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. …


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen