Tongschar met broccolipuree en mousselinesaus

4

35 min


Allergenen info
Ei Ei
Vis Vis
Lactose Lactose

Ingrediƫnten
  • 4 tongscharren, panklaar 
  • 500 g broccoli 
  • 250 g zachtkokende aardappelen 
  • 2 el gehakte peterselie 
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd 
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • boter, om te bakken
  • Mousselinesaus: 4 eierdooiers • sap van 1 citroen • 50 g boter • 100 ml room

Bereiding
  1. Snijd de broccoli in roosjes, kook of stoom ze beetgaar, samen met de geschilde
    aardappelen. Hou ¼ mooie kleine roosjes apart. Pureer de rest met de gekookte
    aardappelen, breng op smaak met olijfolie, citroenrasp, peper en zout.
  2. Bak de tongschar gedurende 2 à 3 minuten aan beide kanten goudbruin. Kruid met
    peper en zout.

  3. Maak de mousselinesaus. Klop de dooiers los met het citroensap en de room.
    Verwarm op een zacht vuurtje, blijf roeren tot de saus begint in te dikken. Haal van
    het vuur en roer er de boter in vlokjes door. Breng op smaak met peper en zout.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

Naar overzicht

4

35 min


Allergenen info
Ei Ei
Vis Vis
Lactose Lactose

Ingrediƫnten
  • 4 tongscharren, panklaar 
  • 500 g broccoli 
  • 250 g zachtkokende aardappelen 
  • 2 el gehakte peterselie 
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd 
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 4 el gefrituurde uitjes
  • boter, om te bakken
  • Mousselinesaus: 4 eierdooiers • sap van 1 citroen • 50 g boter • 100 ml room

Aanverwante recepten

Vis Vis
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Roggevleugel met caponata

Roggevleugel met caponata

Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er eenkoffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. …


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen