Eindejaar suggestie 2: Coquille

2 personen

5 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediƫnten

Stap 1: Coquille bakken

Stap 2: Saus bij de coquille

  • 2 Eetlepels Boter
  • 2 Eetlepels visfumet
  • 2 Eetlepels room
  • 1 Scheut wijn
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 1 Handje vol met prei
  • 1 Handje vol zeekraal
  • Peper en zout

Bereiding

Stap 1: Coquille bakken

  1. Laat de boter smelten in een pan
  2. Dop de coquille in bloem en in de mengeling van peper en zout
  3. Laat de coquille 2 à 3 min. bakken
  4. Laat de coquille even afkoelen op een keukenrolpapier

Stap 2: Saus bij de coquille

  1. Laat de boter smelten in een pan
  2. Voeg de ajuin toe totdat deze goudbruin is
  3. Voeg de prei toe
  4. Daarna voegt u zeekraal aan toe opgevolgd door visfumet
  5. Ten laatste voegt u een scheutje witte wijn met een klein scheutje room toe
  6. Voeg de coquille hier aan toe en dan heeft u in een mum van tijd een héérlijk eindejaars feestmaal op uw bord!

Toch niet zeker hoe u dit recept moet maken?

Neem dan een kijkje naar ons filmpje waar we dit hele proces uitleggen!

 

Naar overzicht

2 personen

5 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediƫnten

Stap 1: Coquille bakken

Stap 2: Saus bij de coquille

  • 2 Eetlepels Boter
  • 2 Eetlepels visfumet
  • 2 Eetlepels room
  • 1 Scheut wijn
  • 1 fijngesneden ajuin
  • 1 Handje vol met prei
  • 1 Handje vol zeekraal
  • Peper en zout

Aanverwante recepten


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen