OVENSCHOTEL MET WIJTING EN WINTERSE GROENTEN

3-4

45 min


Ingrediƫnten
  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • ½ kl gemalen nootmuskaat
  • 300 g wortelen
  • 300 g pompoen
  • 200 g pastinaak
  • 1 ui
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl gedroogde tijm
  • ½ kl gedroogde oregano
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verkruimelde beschuit
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el maïsolie
  • Een met boter ingevette ovenschotel
  • 500g wijtingfilets zonder vel
  • peper en zout

Bereiding

Bereiding :

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, pureer en meng er de boter en melk door. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  2. Schil de wortelen, pompoen, pastinaak en ui. Snijd in grove stukken. Leg de groenten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Kruid met gemberpoeder, tijm, oregano, peper en zout. Sprenkel er de honing over en zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C.
  3. Verkruimel de beschuit en meng er de gehakte walnoten, het uitgeperst teentje knoflook en de gehakte peterselie onder. Voeg de olie toe en roer tot een crumble.
  4. Verdeel de puree over de bodem van de met boter ingevette ovenschotel, leg er de gegratineerde groenten op en daarop de rauwe visfilets. Strooi hier de crumble over en zet nog 15 minuten in de oven tot de vis een korstje krijgt.
Naar overzicht

3-4

45 min


Ingrediƫnten
  • 600 g zachtkokende aardappelen
  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • ½ kl gemalen nootmuskaat
  • 300 g wortelen
  • 300 g pompoen
  • 200 g pastinaak
  • 1 ui
  • ½ kl gemberpoeder
  • ½ kl gedroogde tijm
  • ½ kl gedroogde oregano
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el gehakte walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verkruimelde beschuit
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el maïsolie
  • Een met boter ingevette ovenschotel
  • 500g wijtingfilets zonder vel
  • peper en zout

Aanverwante recepten


Meer dan 30 jaar ervaring
Steeds super verse producten
Culinaire lekkernijen