Tongschar meunière

4

45 min


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 4 flinke tongscharren (ontveld)
  • boter
  • bloem
  • citroensap
  • verse peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Bereiding :

  1. Knip de kleine graatjes rondom de vis weg en spoel grondig onder koud stromend water. Dep de tongscharren vervolgens goed droog. Kruid met peper en zout en haal de tongscharren door bloem. Klop het overtollige af.
  2. Doe een flinke klont boter in de pan en laat die op hoog vuur opbruisen. Bak de vissen een minuutje of twee op hoog vuur en draai het dan lager. De boter mag immers niet verbranden. Draai de vissen om en bak nog eens een drietal minuten.
  3. Snipper intussen de peterselie.
  4. Haal de vissen uit de pan en blus met een scheutje citroensap. Voeg de peterselie toe en je zal zien dat je een mooi schuimend effect krijgt.
  5. Giet de boter over de tongscharren en serveer met gestoofde spinazie en gestoomde aardappelen.

©All rights reserved to V.I.S

Naar overzicht

4

45 min


Allergenen info
Vis Vis
Gluten Gluten
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij

Ingrediënten
  • 4 flinke tongscharren (ontveld)
  • boter
  • bloem
  • citroensap
  • verse peterselie
  • peper en zout

Aanverwante recepten

Vis Vis
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Roggevleugel met caponata

Roggevleugel met caponata

Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er eenkoffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. …


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen