Vispannetje met tongschar en pompoen

3-4

45 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Vis Vis
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Selder Selder

Ingrediƫnten
  • 600 g filet van tongschar, in stukjes
  • 300 g pompoen
  • 50 g gepelde garnalen
  • 500 g mosselen
  • 1 preistengel
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte kaas
  • 400 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el maïszetmeel
  • boter
  • peper en zout

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in fijne ringen. Snij de wortelen en selder in plakjes. Snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visbouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
  2. Spoel de mosselen en doe ze in een kleine kookpot. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op een hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
  3. Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.
  4. Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Bestrooi met de garnalen en serveer. Lekker met brood.

©All rights reserved to Lekker van bij ons

Naar overzicht

3-4

45 min


Allergenen info
Weekdieren Weekdieren
Vis Vis
Gluten Gluten
Lactose Lactose
Selder Selder

Ingrediƫnten
  • 600 g filet van tongschar, in stukjes
  • 300 g pompoen
  • 50 g gepelde garnalen
  • 500 g mosselen
  • 1 preistengel
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 125 g champignons, in plakjes
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte kaas
  • 400 ml visfond
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el maïszetmeel
  • boter
  • peper en zout

Aanverwante recepten

Vis Vis
Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij Kan sporen bevatten van vis, schaaldieren, weekdieren en selderij
Roggevleugel met caponata

Roggevleugel met caponata

Snijd de aubergine in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er eenkoffielepel zout over. Laat een half uurtje staan en spoel met water. …


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen