Rode poon: Vis van de maand februari

Rode poon: Vis van de maand februari

Rode poon heeft een heel typische vorm: een dikke en ‘gepantserde’ kop, en waaiervormige borstvinnen waarmee hij over de zeebodem lijkt te lopen. Door het trillen van zijn zwemblaas brengt hij een knorrend geluid voort, daarom wordt hij ook knorhaan genoemd. Rode poon is ideaal om op vel te bakken, maar eigenlijk zijn alle bereidingstechnieken geschikt. Het seizoen van rode poon loopt van oktober tot en met april, dan is hij op zijn best.

Weetjes

  • Poon kan op veel manieren bereid worden: in de pan, in een gewone oven, in een microgolfoven, gepocheerd, gestoomd, in papillotten, op spiesjes. Hij kan in zijn geheel geroosterd worden op de barbecue.

  • Er is niet alleen rode poon. Onder de benaming poon mogen meerdere soorten verkocht worden : rode poon (Trigla lucerna), grauwe poon (Eutrigla gurnardus) en Engelse poon (Aspitriglia cuculus).

Naar overzicht

Heeft u nog een vraag voor ons?

Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen. We doen onze uiterste best om zo snel mogelijk te reageren.

Contacteer ons


Gerelateerd nieuws


Meer dan 30 jaar ervaring
Steeds super verse producten
Culinaire lekkernijen