Verse Mosselen

*Het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuur is beëindigd.

U kan wel nog in onze winkel terecht voor mosselen van andere afkomst die tussen april en juli wel beschikbaar zijn. Maar omdat wij van tevoren niet weten welke, hoeveel mosselen er op voorraad zijn en aan welke prijs kan u deze ENKEL telefonisch bestellen op het nummer 054/32/60/25.

Zeeuwse mosselen

De meest verkochte mosselen in België zijn de Zeeuwse mosselen. Dit heeft alles te maken met de versheid van het product ('s middags opgevist en 's avonds in onze groothandel aangeleverd) en het feit dat er al meer dan 150 jaar een mosselcultuur in Zeeland bestaat.
 

In Nederland komen de Zeeuwse mosselen van nature in twee gebieden voor: de Oosterschelde en de Waddenzee. Sinds de Nederlandse overheid in de jaren '90 het vangstgebied in de Waddenzee drastisch verkleinde is de aanvoer Zeeuwse mosselen jaar na jaar beperkter waardoor de prijzen jaar na jaar duurder worden.

     

De start van het Zeeuwse mosselseizoen 

... is steeds weer een hectische periode, temeer omdat de aangevoerde hoeveelheid op de mosselveiling te Yerseke (enige ter wereld) een grote invloed heeft op de prijs van de mosselen. Mosselen zijn pas consumptierijk als ze voldoende groot zijn en voldoende vleesgewicht hebben.

Iedere kweker kan zelf beslissen wanneer hij zijn mosselen op de markt brengt en daar wringt het schoentje...  de vraag naar de eerste mosselen van het nieuwe seizoen is steeds erg groot en dat kan ervoor zorgen dat de aanvoer te snel op gang komt en er zo na een paar dagen al een tekort gecreëerd wordt.

Snel even mosselen klaar maken? 

Het kan! Onze mosselen werden zorgvuldig gespoeld waardoor ze volledig zandvrij zijn en u ze nog maar 1à 2 keer hoeft na te spoelen.

  1. Eerst de pot in met vers gesneden groenten en kruiden uit onze winkel en een beetje vocht om het aanbranden tegen te gaan (water, bier of wijn).
  2. Dit alles op een hoog vuur, 1 maal opschudden en na +/- 7 minuten (afhankelijk van de hitte van het vuur) zijn de mosselen gaar!
  3. Heeft u dan ook nog onze lekkere Belgische voorgebakken friet gekocht, dan heeft u in een mum van tijd een volwaardige maaltijd op tafel!

Kijk hier naar ons filmpje hoe u de béste mosselen klaarmaakt!

Klik hier om dit recept eens te proberen!

Organiseert u een mosselfestijn of mosselkermis? Ook dan kunnen wij u als specialist verder helpen: 

  • Dagelijks verse aanvoer,
  • Bijlevering in het weekend,
  • Mosselkookpotten, vuren, citroendoekjes en placemats ter beschikking.

Voor meer info contacteer Dirk of Myriam op het nummer 054/32 60 25 of 0473 32 63 18

 

Bestel nu online!

Via onze online shop kan u al onze producten bestellen, online betalen en op een door jou gekozen tijdstip afhalen.

Ga naar de online shop

Niet gevonden wat u zocht?

Neem telefonisch contact met ons op.

Dan kunnen we u direct verder helpen. U kan ons bereiken op het nummer 054/32 60 25 tijdens onze openingsuren.

Volg ons op Facebook, Instagram en Youtube

Zo blijft ook u op de hoogte van het laatse nieuws!

Facebook Instagram Youtube


Meer dan 40 jaar ervaring
7/7 dagen bereikbaar
Culinaire lekkernijen